Vanuit het bestuur #36.3

Lieve Van Slaggers,


Het is ondertussen alweer eind januari en wij zijn al over de helft van ons bestuursjaar en wat mis ik ‘de normale Van Slag avond’!

Toen ik in april vorig jaar midden in de eerste Coronagolf ging solliciteren voor bestuur had ik nooit gedacht dat dit jaar zo zou lopen. Ja tuurlijk, ik wist waar ik aan begon, maar dat Corona nog zo’n grote invloed zou hebben op dit jaar had ik niet verwacht. “Hoezo zou je een bestuursjaar in Coronatijd willen doen?” vroegen veel mensen zich toen af. “Nou, omdat Van Slag ook tijdens zo’n jaar een bestuur nodig heeft en omdat ik goede hoop heb dat er over een tijdje weer veel kan”, was mijn antwoord dan meestal. Nu duurt dat ‘over een tijdje’ ondertussen al veel langer dan ik hoopte, maar ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing.

Samen met mijn lieve bestuursgenootjes heb ik in de zomer als beginnend bestuur al super veel mooie dingen mee kunnen maken. Zo hebben we iedere dinsdagavond de DAV’s georganiseerd wat echt geweldig leuk was en hebben we lekker kunnen beachen. Ook heb ik als onderdeel van de IntroCie van vorig jaar en bestuurslid van dit jaar een mooie introductiedag kunnen neerzetten. Anders dan een normaal introweekend, maar zeker niet minder leuk. Daarnaast was de zomer gewoon een hele fijne periode om te bonden met het bestuur maar ondertussen ook aan de serieuze zaken te zitten. We wisten immers dat dit jaar anders ging zijn dan andere jaren en dat we ons niet aan het standaard draaiboekje zouden kunnen vasthouden.

Als teamco heb ik natuurlijk het hoogtepunt van mijn functie in het begin van het jaar al gehad. Ik ging in de zomer al druk bezig met de teamindeling en het voorbereiden van het introductietoernooi en ook de indelingstoernooien hebben we volledig kunnen organiseren. Achteraf echt geweldig dat dit gewoon heeft kunnen plaatsvinden! Daarna hebben we ook nog een aantal wedstrijden, drie om precies te zijn, kunnen spelen in de normale Van Slag competitie. Hoewel we op deze avonden soms meer politieagentje moesten spelen dan we zouden willen, heb ik als trotse teamco wel heel erg genoten van alle leuke teams en de fijne wedstrijden.  

Sinds we niet meer mochten volleyballen in teams hebben we nog wel veel alternatieve activiteiten op Olympos kunnen organiseren. Superleuk ook om de Van Slaggers op deze manier nog wel te kunnen blijven zien!  We hebben gevolleybald in twee- en viertallen, krachttrainingen gedaan, gebadmintond, lekker gedanst tijdens de Just Dance avond en heel veel andere alternatieve activiteiten georganiseerd. Ook ben ik natuurlijk aanwezig bij alle commissie-activiteiten die, ondanks dat ze online zijn, altijd erg gezellig zijn!

Nu we al een tijdje in strengere lockdown zitten en we niet meer met het bestuur kunnen samenkomen is dit soms wel zwaarder dan van tevoren gedacht. Het online vergaderen is gewoon veel minder leuk en hoewel we dit nog wel vaak in twee drietallen (nu in drie tweetallen) deden is het natuurlijk raar om elkaar niet meer veel te zien. Gelukkig blijven we positief en maken we er altijd met z’n allen het beste van. Zo hebben we het daydrinken uitgevonden (13:00 beginnen en 21:00 er af liggen > aanrader!), hebben we leren vloggen, kan iedereen bijna de Skibidi dansen, zijn we ondertussen immuun voor het gezang van Marleen, zijn we erachter gekomen dat chocomel-rum een goede combi voor tijdens vergaderingen is en kunnen we onszelf via video’s prima voor schut zetten voor de rest van de vereniging. Heel leuk allemaal, maar natuurlijk hopen we dat we zo snel mogelijk weer met z’n allen op Oly mogen staan om het jaar goed af te sluiten samen! En hopelijk lukt het dan ook nog om met het bestuur een keer dit jaar een biertje in het sportcafé te nuttigen ;)

Ik heb er vertrouwen in!

 

Liefs, Elin

 

 

 

Deel dit bericht