Team Utrecht is gebaseerd en geïnspireerd op het American College Sports principe. Waar sporten een groot onderdeel is van de Universiteit en dus ook van je studententijd. Studenten willen graag bij de verschillende populaire verenigingen en gaan bij elkaar kijken en aanmoedigen. Er zijn verschillende competities tussen de universiteiten, waarbij de strijd vaak hoog oploopt. Ook de grote sportbeurzen zijn niet onbekend, waardoor studenten vaak nog tot de top kunnen komen in hun studententijd!

Team Utrecht logo

Team Utrecht is eigenlijk ontstaan door een aantal kleine opstootjes tussen verschillende teams in het Sportcafe, problemen met de capaciteit en kwaliteit van de accommodatie en de afschaffing van de Subsidie Sportverenigingen van de Gemeente. De Sportraad Utrecht moest vaak bemiddelen of de problemen oplossen. Dit was niet de sfeer die we kenden van bijvoorbeeld de tijden op bijvoorbeeld het GNSK (Groot Nederlands Studenten Kampioenschap) waarbij de studentensport samenwerkte, bij elkaar gaat kijken en goed presteerde. En wat in 2011 uiteindelijke leidde tot de eerste plek op het GNSK, waardoor Utrecht zich een jaar lang studentensport stad van het jaar mocht noemen. De Sportraad wilde een omgeving in de studentensport creëren waarbij presteren, verbinden en gezelligheid hoog in het vaandel staan, want is dat niet waar sport om draait?!

De basis van Team Utrecht is; het maakt niet uit wie je bent, welke sport je doet, wat je studeert of hoe oud je bent. Zodra je bent aangesloten bij de studentensport behoor je tot dit sportieve team. Je bent tros om te strijden voor de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de prachtige grachtenstad Utrecht. Samen ben je sterker dan een. Samen streven naar om van Utrecht de beste, grootste prestigieuze studentensportstad van Nederland te maken! Je kunt Team Utrecht herkennen aan de kleuren rood, zwart en wit!

Met deze (studenten) sport community wil de Sportraad Utrecht graag de samenhorigheid, sociale binding en de sportparticipatie en prestatie verhogen in Utrecht. Door naar buiten uit te stralen dat we een groot team zijn worden we een belangrijke speler in de sportwereld.

Sportcentrum Olympos is het Universitaire studentensportcentrum en is daarom de thuisbasis van Team Utrecht. Sportcafe Olympos is onze sportieve en gezellige stamkroeg.

Team Utrecht wordt gesteund door: Sportcentrum Olympos, Sportcafe Olympos, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Gemeente Utrecht. Team Utrecht ondersteund zelf het WKZ, dit is haar maatschappelijke partner!