Vanuit Bestuur #39.4

Heyy hoii lieve VanSlaggers,Wat ontzettend leuk dat je mijn stukje vanuit het bestuur wilt lezen! Doordat sommige functies wat laat waren, mogen wij, de leukste functies, natuurlijk allemaal als laatste. Deze informatie wil je niet missen, toch? Een stukje vanuit het bestuur schrijven is nog best lastig. Ik ging hiervoor terug denken aan alles wat ik tot nu toe heb meegemaakt als bestuurslid, en jeetje, dat is al best wel heel erg veel! Een jaar geleden had ik mijn sollicitatiegesprek voor het 39ste bestuur. Mijn motivatiebrief was lang en misschien te officieel, maar dat lang van stof zijn past wel bij mij. Dus, leun achterover, geniet en lees verder. Dit wordt een verhaal dat je niet makkelijk weglegt. Leuk hè?


Mijn avontuur begon in mei vorig jaar toen ik het verlossende telefoontje kreeg dat ik de vicevoorzitter mocht gaan zijn voor het 39ste bestuur. Die avond leerde ik mijn medebestuursgenootjes kennen!! We maakte samen de bekendmakingsvideo, welke we bij de verjaardag van VanSlag met jullie mochten delen. De reacties van de leden, en dus van jullie, waren ook echt het toppunt van de avond voor mij. Zo leuk om vanaf dat moment het bestuur met jullie te mogen delen en zoveel gezelligheid te hebben die avond. Vanaf dat moment zou het echt gaan beginnen met vergaderen, plannen maken voor het beleid, D.A.V.'s organiseren, overdrachten en nog veel meer. 


Eind augustus hadden we onze overdrachtsborrel, wat een leuke avond was dat! Veel gezelligheid en rare shots, maar vooral enorm genoten. Later die week hadden we onze verneukdag, oef wat was ik daar bang voor. Want als er een bestuur is dat grimmig kan zijn, dan is dat 38 wel. Maar 38 was nog best wel lief voor ons. Wat we allemaal gedaan hebben? Ach, misschien zijn dat ook wel leuke dingen om te doen voor het 40ste, of gaat dat toch grimmiger worden? Is volgens mij wel leuk toch?


Na de introductieperiode van de vereniging, met ook een heel leuk introweekend, begon het toch wel met veel meetings en afspraken met externen. We zijn naar heel veel borrels, CoBo's, KeBo's, openingen en meer geweest. Wow, vrije tijd was er eventjes niet bij, maar wel veel gezelligheid en heel veel leuke mensen mogen leren kennen!


In november zijn we ook nog gezellig op BoB-weekend geweest. Dit mochten Lynn en ik organiseren, nou ja, wel met grote invloed van de rest. Want als het aan ons had gelegen waren we gaan wandelen in de natuur, maar we hebben de rest maar meegenomen op een Wie is de Mol expeditie in Antwerpen, ook super leuk! Toen was het uiteindelijk ook tijd voor onze eigen CoBo. Ik zou willen zeggen dat ik alles nog weet, maar door 1 foto weet ik dat dat niet het geval is. Het was wel echt een super leuke avond ondanks een klein incident met mijn hoofd en de straat.


Bij de SinterKerst Cantus van de FeCo mocht ik als nuchtere bestuursbegeleider heerlijk gieteren. Kijk, ik ben geen fan van bier, maar ik vind het gieteren van bier en straffen uitdelen wel erg leuk! En natuurlijk zorgde ik ervoor dat mijn mede bestuursleden genoeg straffen kregen die avond.Begin januari gingen we met een groep VanSlaggers op wintersport naar La Plagne. Voor die tijd had ik nog nooit op ski's gestaan, maar heb toch de stoute schoenen aangetrokken en besloten om mee te gaan, en wat was het leuk!!! Ik ben dan ook enorm dankbaar voor iedereen die met mij op stap wilde gaan en het aandurfde om met mij van een piste af te gaan, want geloof mij, dat ging niet zonder slag of stoot. Gelukkig kon ik uiteindelijk ook gewoon pistes af gaan zonder te vallen!! Wooww, wat was dat een hoogtepunt die week. 


En? Ben jij nog steeds mijn verhaal aan het lezen? Wat leuk zeg!! Ik kan je vertellen dat je ongeveer op de helft bent, net als ik nu aankom bij onze halfjaarlijkse ALV. Dit was onze eerste eigen ALV waar we zelf alles voor moesten regelen. Best wel beetje spannend en toch nog best veel werk. Maar vooral omdat ik natuurlijk een fantastische BINGO voor jullie wil neerzetten. 


Vorige maand was het dan ook tijd voor ons om er even tussenuit te gaan. Tijdens het ToCo duotoernooi waren we al lekker bestuursvrij en daarna gingen we even lekker op vakantie naar Gran Canaria en lieten de vereniging achter in de bekwaamde handjes van het 39.5ste bestuur (ookwel 38 genoemd). Deze vakantie was echt heerlijk! Veel zon, zee, strand, bergen, wandelen en cocktails. In een 7 persoonsauto zijn we de bergen in gereden op steile hellingen waar ik niet naar terug zal gaan. Gelukkig kan Sterre echt super goed autorijden en zijn mijn doodsangsten niet uitgekomen tijdens het rijden, want oooooooooo gatsie wat was het soms eng hoe dicht we bij een klif waren. Los daarvan was het echt een topvakantie! Het weekend erop zijn we met VanSlaggers gaan liften. Dit was een heuse ervaring, vooral het liften was voor mij een eerste keer maar ook echt super leuk!


We hadden die maand ook de statuten ALV ingepland. Maargoed, die ALV was natuurlijk beetje kort dus daarom zorgde ik voor een superleuke pubquiz die ik wellicht niet helemaal foutloos had gemaakt, whoopsie. Verder hebben we ook een beachvolleybal toernooi gedaan samen met Harambee (onze zustervereniging uit Enschede). Dit was ook superleuk en natuurlijk hebben de vicevoorzitters even bewezen wat de beste functie is door het toernooi te winnen. 


En dan is het alweer april. Deze maand hadden we ons vrijwilligersuitje waar we samen met al onze vrijwilligers hebben kunnen genieten van de zon met volleybal en drankjes en in de avond samen wezen bowlen met disco. Daarnaast heeft de FeCo ons meegenomen op een Wild West feest en had de AcCie een cycling diner georganiseerd waarna we gezellig in de stad hebben gefeest tijdens Koningsnacht.


Zoo, wat is de tijd voorbijgevlogen. Er is al zoveel gebeurd het afgelopen jaar en momenteel zijn wij druk bezig met de sollicitaties voor het 40ste bestuur. Best spannend allemaal maar ook super leuk dat wij straks een KB hebben om in te werken, terwijl ik voor mijn gevoel nog steeds net begonnen ben en nu pas beetje doorheb wat alles inhoudt in mijn functie. 


Maargoed, ik ben natuurlijk alweer veels te lang aan het woord. Wie had dat nou verwacht? Er is ook zoveel leuks om te vertellen, misschien dat mijn weekverslagen daarom ook altijd zo lang zijn. Dus in zekere zin is dit een heeeeel kort jaarverslag toch? Met het oog op de toekomst komt er nog zoveel aan, het familie en vriendentoernooi van de ToCo, de VanSlag verjaardag, de KB onthulling, het BeachCie buitentoernooi, het weekendje weg met de WeekendCie..

Ik kan zo nog uren blijven praten over wat is geweest en wat nog komen gaat, maar ik schrijf dit beetje last minute voor de deadline van dit AP'tje dus ik zal het proberen af te ronden. Want ook mijn bestuursjaar bij VanSlag loopt nu langzamer hand op zijn einde en dat is heel raar. Ik vind het zo leuk en gezellig met jullie leden en alles wat erbij komt kijken. Maar vooral ook met mijn mede bestuursgenootjes. Ruth, de serieuze vo die stiekem een zorgmoeder is geworden, altijd klaar om je te redden. Lieke, met haar enthousiaste handgebaren en aanstekelijke lach die zelfs op sombere dagen zonneschijn brengt. Joëlle, de onschuldige verschijning met verrassende opmerkingen die je soms doen schrikken. Sterre, de altijd vrolijke creatieveling die zelfs haar eigen plannen opzij zet om een fantastische poster te maken. En dan hebben we Joris, het ‘kleine’ broertje die altijd klaar staat voor een dansje en een biertje. Wat een schatjes zijn het toch!


Ik ben zo dankbaar voor alles wat ik al heb mogen mee maken en kijk enorm uit naar alles wat nog gaat komen!!


Heel veel liefss,

Carmen


Deel dit bericht